TRIXIE A díszhalak tisztán tartják az akváriumot

A díszhalak tisztán tartják az akváriumot

A tiszta üvegtáblák és a tiszta talaj az akváriumot igazán élvezetessé teszik a hal szerelmeseinek. A díszhalak segíthetnek az akvárium tisztán tartásában: a halak, az algákat fogyasztó fajok egy része csúnya algákat eszik a tartályban.

Például a különféle szívófejű páncélos harcsa kiváló tisztítószer: az ostoros harcsa szinte folyamatosan eszi az algákat, sőt az akvárium ablaktáblájáról is kikaparja őket. A „törpe oto” tiszta környezetet is biztosít. Fáradhatatlanul kikaparja az algákat a levelekből, szárakból és gyökerekből.

A sziámi algaevő igazi mindenevő. Karcsú testével a legszorosabb sarokba kerülhet, hogy megegye az algákat. A kishalak imádnak vörös és zöld algát enni. Üdvözli az étlapon a rettegett szakáll algákat is.

A Parodontidae különösen elfoglalt algaevő. Még az áramlatban sodródó algaszálakat is megeszik. Ehhez a növény fejéhez közelednek, és egyesével lehúzzák az izzószálakat. A páncélos harcsa fáradhatatlanul tisztítja az akvárium talaját: ezek a sólyomhalak táplálékot keresnek a puha talajban, például könnyen oldódó szerves anyagokat, ezért természetes módon tisztítják a talajt.

Bár a halat fogyasztó algák és a páncélos harcsa tisztítja az akváriumtartályt, ez nem pótolja a talaj alapos tisztítását. Ehhez a víz 20% -át hetente egyszer cserélni kell. Néhány hetente alaposan meg kell tisztítani a talajt. Ehhez ideálisak a speciális üzletekben kapható akváriumokhoz kifejlesztett speciális kavicstisztítók.

Forrás: IVH (Német Kisállat-ellátási Ipartestület)