TRIXIE Macska alomdoboz használata

Macska alomdoboz használata

A macska szemetelő doboz használata általában meglehetősen egyszerű egy macska számára. Néhány szabály megkönnyíti, különösen a kis cicák számára az alom rendszeres használatát:

Szám
Ha lehetséges, egy alomdobozzal több, mint a házban élőmacskák száma.

Elhelyezkedés
A macskák biztonságban és zavartalanul szeretnék érezni magukat az alom használata közben. Az ideális egy csendes hely, amely távol áll az etetőhelytől, és bármikor könnyen elérhető és elérhető.

Méret és kiegészítők
Általánosságban elmondható: minél nagyobb, annál kényelmesebb. A perem megakadályozza, hogy a szemet a környezetbe kerüljön. A kupola tartja a szagot az alomban, de ez az érzékeny macskák elutasításához vezethet. Ebben az esetben egy szemetes doboz szűrővel segíthet. A kupolával ellátott alomdobozok méretét úgy kell megválasztani, hogy a macska guggoláskor szabadon tartsa a fejét, hogy szemmel tudja tartani a környezetét.

Tisztítás
A macskák nagyon tiszta állatok, és nem szeretik a koszos lomos dobozokat. Ezért a használt almot naponta egyszer vagy kétszer el kell távolítani. Az alom típusától és a használat gyakoriságától függően az egész almot hetente egyszer, havonta egyszer kell teljesen kicserélni, és az alomdobozt enyhe mosószerrel meg kell tisztítani.

Kiképzés
Ne szidja macskáját, ha egy kis baleset történik. A büntetés stresszt okoz, és ez még tisztátalansághoz vezethet. Helyezze macskáját étkezés után az alomdobozba, és figyeljen olyan jeleket, mint a szippantás, karcolás és guggolás. Az alom sikeres használata utáni dicséret és jutalom fokozza a tanulási hatást.

Nálunk megtalálja a sokféle macskaalom dobozok és tartozékok.