TRIXIE Semmi gond: Nyugodt látogatás az állatorvosnál apró állatokkal

Semmi gond: Nyugodt látogatás az állatorvosnál apró állatokkal

Elvileg egyszerű rutinról van szó: érzés, hallgatás és szemellenőrzés - ez az, tényleg. Az állatorvoshoz való látogatás azonban igazi kihívást jelenthet nyulak, hörcsögök és tengerimalacok számára. Az autóút, a furcsa szagok és hangok, végül az összes ismeretlen állat a váróban. Itt a tulajdonos segíthet megnyugtatni a kis háziállatokat, mert a béke és a csend, valamint a hangulatos környezet ellazítja a kis rágcsálókat.

"Amint a háziállatokat kiviszik a szokásos környezetükből, stresszt éreznek" - mondja Christine Wilde, a www.nager-info.de weboldal szerzője és főszerkesztője. "Különösen a hörcsögök képesek rendkívüli idegességgel reagálni, amikor az állatorvoshoz szállítják" - teszi hozzá a szakember. Ajánlása: "Vigye az állatot fészkében lévő állatorvoshoz. Ennek nyugtató hatása van."

Tengerimalacokkal, nyulakkal és más apró állatokkal nem mindig lehet megnézni, hogy félnek-e. A legjobb, ha más háziállatokkal együtt szállítják őket az állatorvoshoz ugyanabból a házból, amellyel a beteg háziállat jól megfér. Az érzékeny háziállatok jobban érzik magukat, ha vannak társaik. Az állatorvoshoz történő szállításhoz a szállítódoboznak a lehető legkellemesebbnek kell lennie. A doboznak elegendő helynek kell lennie ahhoz, hogy a háziállat hazudjon és mozoghasson. "A háziállatot előzetesen meg kell ismerni a ládával, pl. Elhelyezheti a ládát a házban" - mondja a szakember. A dobozban legyen egy kis alom, széna, friss étel, mint vízellátás, és a szokásos takarmányuk. "A tengerimalacok különösen biztonságban érzik magukat egy plüsszsákban " - áll a szakember tippje. Ezen felül a dobozt sötétíteni kellegy kicsit. "Ez megnyugtatja a háziállatokat" - mondja Wilde.

A szakember azt is javasolja, hogy ne várjon a váróban a tengerimalacokkal és más apró állatokkal. "Különösen a tengerimalacok nagyon érzékenyek a zajra. Ismeretlen és erős háttérzaj hangsúlyozza őket. Jobb várni kint vagy az autóban, amíg rád kerül a sor." A kezelés után a kedvtelésből tartott állatok jutalomként részesülhetnek valamilyen friss élelemben, vagy kedvtelésből.

Forrás: Német Kisállat-ellátási Ipartestület IVH