TRIXIE Csodálatos, élettel teli színek: izgalmas akváriumi fényképek néhány egyszerű trükkel

Csodálatos, élettel teli színek: izgalmas akváriumi fényképek néhány egyszerű trükkel

Az édesvízi és a sósvízi akváriumok mind több ember számára lenyűgözőek. Órákon át figyelik az akvárium rajongói szeretettel megtervezett víz alatti világuk lakóit. Csigák és mindenekelőtt halak - sok akvarista fotókon szeretné megörökíteni szépségét. A hatékony fotók érdekében néhány dolgot figyelembe kell vennie.

"Különösen a digitális fényképezés kínál izgalmas lehetőségeket az akvaristák számára. Elvileg minden kamera alkalmas - kompakt, rendszeres vagy egylencsés reflex kamerák" - magyarázza Burkhard Kahl, az akvárium fotózásának szakértője és a kompendiumok szerzője. "A legnagyobb hatókört az utóbbi két típus kínálja."

Az exponáló gomb megnyomása előtt azonban tisztításra van szükség:

az akvárium ablaktábláit alaposan meg kell tisztítani belülről és kívülről is. Célszerű egyidejűleg szűrni a vizet, hogy megszabaduljon az úszó részecskéktől, és eltávolítani az elhalt leveleket vagy növényeket, amelyeken algák nőnek az akváriumból.

A fényképezőgép helyzete kiemelkedően fontos a jó felvételhez. A torz és elmosódott fotók elkerülése érdekében a halrajongóknak a lehető legegyenesebben az akvárium felé kell irányítaniuk a lencsét. Kahl szerint "a fotósok számára a legnagyobb kihívás az akvárium ablaktáblájában a visszaverődések elkerülése."

Akkor célszerű sötétíteni a szobát, hogy a könnyű tárgyak ne tükröződjenek az ablaktáblán. "Ha vakut használ, akkor azt körülbelül 45 fokos szögben kell beállítani az ablaktáblához képest" - javasolja Kahl. A cipőre szerelhető vaku sokkal jobb eredményt ad, mint az integrált vaku, mivel az utóbbi gyakran túl közel van a lencséhez, ami ezüst visszaverődésekhez vezet a halak szemében. "

A technológia beállítása után a következő lépés a fényképezni kívánt terület kiválasztása. Az akváriumon kívüli tárgyak, például a háttámlák, a függönyvégek vagy az asztalszélek nem lehetnek a képen. Miután ezt megvalósította, türelmesen meg kell várni, amíg egy bizonyos hal vagy egy bizonyos halcsoport nem mer úszni a lencséje előtt. Amikor ez megtörténik, érdemes egymás után többször megnyomni a redőnyt. Ezután később kiválaszthatja a legjobb felvételt.

Ezen felül Kahl azt tanácsolja, hogy a felvételek elkészítése után használja a fényképfeldolgozást. "Néhány apró kontraszt vagy színváltozás lenyűgöző fejlesztésekhez vezethet." Forrás: IVH (Német Kisállat-ellátási Ipartestület)