TRIXIE Kutya sampon - amit tudnia kell!

Kutya sampon - amit tudnia kell!

Általános szabály: A kutyát samponnal kell fürdetni, amilyen gyakran csak szükséges, de a lehető legritkábban.


Mikor szükséges? Természetesen akkor, ha a kutya a szabadban hempereg, pl. trágyában vagy más székletben, és olyan szagot áraszt, amelyet nem tudunk elviselni.

Néha azonban a kutyák olyan testszagot fejlesztenek ki, amely szükségessé teszi a fürdést. Honnan származik ilyen szag? A fő források olyan mikroorganizmusok, amelyek lebontják a bőr lipidjeit vagy az elhalt szőrt. Sok kutyával rendszeres fésüléssel és fogmosással távolíthatja el az elhalt szőröket, és így elkerülheti a kellemetlen szagokat. Hosszúszőrű kutyafajták esetében, amelyek nem hevernek (például Briard, Poodle vagy máltai), ez azonban nem működik. Ezért ezeknek a fajtáknak rendszeres fürdésre van szükségük. Itt fontos a kutyasampon használata, mivel csak egy ilyen sampon optimalizálja a lipideket. A növényi alapú anyagok nagyon jó eredményeket mutatnak, például a természetes olajsamponunkban használt makadámiaolaj .

Azokat a kutyákat, akik nem hullajtják le szőruket, gyakran nyírják. Ebben az esetben hasznos a kutyát előzetesen samponnal megmosni, hogy utána egyenletesen fésülhesse a bundát.

Kölyökkutyák számára extra enyhe sampon ajánlott.

Speciális száraz hab samponok léteznek háziállatoknak, akik félnek a víztől, vagy azok számára, akiket nem lehet fürdetni betegség miatt. Az illatos hab semlegesíti a kellemetlen szagokat, és utazás közben is hasznos.

Vannak speciális gyógysamponok is. Ezeket állatorvos írja elő minden kutyára külön-külön, és pontosan az előírás szerint kell felhasználni. Gyakran ezeknek a samponoknak körülbelül 10 percig a suőrön kell maradniuk, mielőtt kiöblíthetnék őket.
Tipp a samponozáshoz:
Különösen, ha sok szőrrel van dolga, a sampont könnyebben el lehet oszlatni, ha azt előzőleg vízzel hígították.

A természetes gumiból készült samponos vagy masszírozó kefe jó segítség. A fogantyú samponnal van feltöltve, amely lehetővé teszi a sampon gazdaságos alkalmazását és optimális elosztását a szőrzetben.