TRIXIE Vadmadarak etetése egész évben

Vadmadarak etetése egész évben


A természetbe való beavatkozásunk, az elővárosi területeken történő építkezés és a mezőgazdaság intenzívebbé tétele csökkenti a madarak élettérét és a rovarok természetes ellátását számukra.

Különösen a tenyészidőszakban a madárszülőknek nagy távolságokat kell megtenniük, hogy kielégítsék saját és fiaik táplálék iránti igényét. A fiatalok gyakran alultápláltak vagy éhen halnak.

Az etetési hely, pl. Madáretető vagy takarmányadagoló , lehetőséget nyújt a madaraknak arra, hogy hozzájussanak a szükséges élelemhez, és erőt ad nekik az ételkereséshez.

Az etetési helyeket este be kell tölteni, mivel sok madár már napkelte előtt aktív. Ez minden madárfajnak, beleértve a korán kelőket is, lehetőséget ad az etetési hely használatára.

Megeshet, hogy a plusz takarmánynak köszönhetően a szokásosnál több madár érkezik a kertjébe. Ezért fontos, hogy a madaraknak rendszeresen adjunk takarmányt. Ha például nyaralást tervez, akkor a madaraknak gondoskodniuk kell ez idő alatt.

A tisztaság ugyanolyan fontos, mint a rendszeresség. Az etető- és itatóhelyeket rendszeresen tisztítani kell, hogy megakadályozzák a betegségek terjedését.

Még akkor is, ha elegendő élelem van a madarak számára a kertben, elegendő élettérre is szükségük van. Csak ez védheti tartósan a sokféle madárfajunkat. Különösen a városok közelében fészkek , vízadagolók és madárfürdők gazdagíthatják a madarak életterét.