TRIXIE Kerékpártúrán

Kerékpártúrán


A kutyák számára különféle tevékenységek elengedhetetlenek ahhoz, hogy fizikailag és szellemileg fittek legyenek, például sok akciókedvelő kutya szívesen fut egy kerékpár mellett. Néhány dolgot szem előtt kell tartani, hogy mindenki számára élvezetessé tegye a kirándulást.

Mielőtt elindulna az első kiránduláson, a kutyának lassan meg kell ismerkednie az új helyzettel. A legjobb, ha a kutya mellett kezdjük el tolni a biciklit. Ezután gyakorolhat rövid szakaszokat a forgalmas utaktól távol. Csak akkor merészkedjen a forgalomba, ha Ön és kutyája eléggé megszokta a helyzetet. A speciális vezetési és rögzítési formák megkönnyítik és biztonságosabbá teszik a kutya vezetését.

Kölyökkutyáknál és fiatal kutyáknál szem előtt kell tartani, hogy gyorsan elfáradnak. Mivel a csontokra és az ízületekre nehezedő terhelés nem elhanyagolható, csak a kifejlett kutyáknak kell kísérniük a kerékpárt. Kisebb fajták esetében ez a tevékenység 12 hónap, a nagyobb fajták esetében 24 hónap. A kutyák nem tudják ugyanúgy szabályozni testhőmérsékletüket, mint az emberek. Ezért a gyakori pihenés és az iváshoz elegendő mennyiségű víz elengedhetetlen.

Azoknak a kis kutyáknak, akik csak rövid távon, vagy egyáltalán nem tudnak biciklivel együtt futni, nem kell megtenniük kerékpár nélkül az utat. Számukra vannak speciális kosarak és táskák .

Pótkocsi a megoldás a nagyobb kutyák számára, akik túl idősek vagy túl gyengék ahhoz, hogy biciklivel együtt futhassanak. Ismét a kutyának meg kell adni a lehetőséget, hogy lassan megszokja az új szállítási formát: kezdje úgy, hogy a pótkocsiban először csak áll, majd lassan haladjon, és végül megfelelő tempóban haladjon a kerékpárjával. Először csak addig, amíg a kutya csendben elfogadja az új helyzetet. Tartson szünetet legfeljebb 2 perc elteltével. Az időt lépésről lépésre meghosszabbíthatja.