TRIXIE Vedlés idején

A vedlés idején


A kutya tavasszal és ősszel vedléses időszakokat él át. A vedlés tavasszal intenzívebb a vastag téli kabát miatt. A vedlés idejét a nappali fény időtartama és a hőmérséklet befolyásolja, és hat és hét hét között tarthat. A fiatal kutyák gyorsabban fejezik be a vedlést, mint az idősebb kutyák.

Többféle módon segíthet kutyájának a vedlésben. A megfelelő étrend egyaránt befolyásolja az egészséges bőrt és szőrzetet.

A telítetlen zsírsavak fontos szerepet játszanak a fényes és egészséges szőrzet előállításában. Ezek nagy részét az etetőolajok tartalmazzák , amelyek a kutyák és macskák számára elengedhetetlen táplálék-kiegészítők a vedlés idején. A biotin és a B-vitamin szintén pozitívan befolyásolja a bőr és a szőrzet fejlődését. A speciális élesztőtermékek , valamint a vitamin tabletták és paszták hozzájárulhatnak az optimális élelmiszer-ellátáshoz.

A rendszeres fésülés és fogmosás elengedhetetlen az év ezen időszakában. Eltávolítja az elhalt szőrt és felgyorsítja a vedlési időt. Ideális esetben kedvencedet már kiskorától hozzászoktathatod az eljáráshoz. Ezután a napi ápolás nem jelent stresszt sen neked, és a kedvenced számára sem. A szőrzet típusától függően számos kefe, fésű, és egyéb eszköz áll rendelkezésre.

A fogmosást és a fésülést a legjobb lakáson kívül elvégezni. A kárpitokban, szőnyegekben és az autóban lévő, magától kihulló kutyaszőr könnyen eltávolítható hengerek, vagy az állatok szőrének eltávolítására szolgáló speciális kefék segítségével .