TRIXIE Szájkosár- szükséges gonosz vagy hasznos megoldás?

A szükséges gonosz vagy hasznos?


Először is vannak olyan helyzetek és alkalmak, ahol kötelességünk, hogy kutyánk szájkosarat viseljen, pl. A tömegközlekedésben. A szájkosár biztonságot nyújt, pl. Az állatorvos felkeresésekor vagy a mérgezett csalikra figyelmeztető területeken. Minden kutyának szükséges, hogy megszokja a szájkosár viselését.
Ehhez fontos, hogy korán kezdje el egy speciális szájkosár edzéseket, hogy kedvence lassan és stressz nélkül megszokja a megszokhatatlant.

Azonban felteszed magadnak a kérdést - melyik szájkosár a megfelelő? Melyik termék megfelelő a kutyám számára, és milyen helyzetben kell a szájkosarat viselni?

Összehasonlítottunk négy különböző szájkosarat:


Szilikonból, nejlonból és neoprénből készült Fuzzle Flex ergonómikus illeszkedéssel, optimális viselési kényelemmel és aktív harapásvédelemmel.


Szájkosár hálóbetéttel


Ez az S-XL méretű poliészterből készült Szájkosár szinte minden kutyának megfelelő, mivel folyamatosan állítható az orra és a nyaka körül. A hálóbetét jobb hőelvezetést biztosít.
Azonban - nem nyújt védelmet a harapás ellen. Ezt a szájkosarat csak rövid ideig szabad használni, például állatorvosnál, vagy busszal vagy vonattal utazva. A normál szájkosarakhoz képest olcsó alternatíva, és könnyű tárolni és magával vinni. Ez ideális választás rövid időre.

Szájkosár műanyagból


A leggyakoribb és legismertebb szájkosarak műanyagból készülnek . A szoros hálónak köszönhetően biztos védelmet nyújt a harapás ellen. Azonban ezen a szájkosáron keresztül nem lehet élvezetet adni. Folyamatosan állítható és alkalmazható a nyakánál is. A műanyag kosár extra könnyű, így akár nagyon kicsi kutyák is viselhetik. 


Fang Flex


Ez a szilikonból, nejlonból és neoprénből készült orr a szájkosarak körében minden szempontból általános. Maximális viselési kényelmet nyújt ergonómikus illeszkedésének, alakját továbbra is megtartó rugalmas szilikonnak és neoprén párnázott, folyamatosan állítható hevedereknek köszönhetően.
Viselése közben a kutya liheghet, ihat és csemegét vehet. Ezért a Muzzle Flex nem okoz problémát, ha hosszabb ideig viseli. Felépítésének és felhasznált anyagainak köszönhetően aktív harapásvédelmet nyújt.
Az S-XL elérhető méretei a kívánt kosárkerületen alapulnak, amelyet a kutyavezetőnek előzetesen meg kell mérnie, és amely nem állítható be.

Méregcsali védőháló


A méregcsali védőháló megakadályozza, hogy kutyája csaléteket és egyéb nem kívánt dolgokat vegyen fel sétálás közben. Nincs harapásvédelem.
A védőhálóval a kutya gond nélkül zihálhat és ihat, a csemegék átadhatók az oldalsó réseken. A könnyű pofa jól illeszkedik a rugalmas betétnek és a folyamatosan állítható nyakpántnak köszönhetően, és hosszabb sétákon is kényelmes viselet. A háló XS-XL méretben kapható.